Ne olennaiset asiat

Mihin kulutat energiaasi tänäpäivänä? Entä ensi viikolla? Lentääkö arki vain ohitse ja tumppaat menneen päivän piirtämällä rastin kalenteriin? Alkavatko päivät tuntumaan suorittamiselta ja seuraako työt mukana kotiin ajatuksissa? Podetko syyllisyyttä treenaamisesta tai koetko sen pakonomaisena asiana? Mietitkö syömisjuttuja päivän mittaan useaan otteeseen ja murehdit kilojasi? Se voi olla mitä vaan. Jokaisella meillä on elämässä jotain vaikeaa ja sellaista mikä voi hallita liikaa arkea. Se voi olla liiallinen stressi, joka johtuu vaikka työpaineista. Se voi olla tietty deadline joka lähestyy tai stressi voi vaan johtua tekemättömistä asioista. Jotenkin arki voi olla ihan levällään, eikä jakseta tehdä kuin sitä samaa. Nukkua jotenkin (katkonaisesti), herätä aamulla siihen että ei hotsittaisi herätä vielä, perheelliset saavat lapset jotenkin sullottua autoon ja vietyä hoitoon, siitä mennään töihin ja töistä pää puutuneena kaupan kautta kotiin, ruokaa, pitäisikö jaksaa vielä salille. Nukkumaan ja kaikki uudestaan. Viikonloppuna ehkä hellittää. Onko tämä sinulle tuttua?

tärkeää

Kuullostaako tää kovin hyvältä? Mitä jos sulle sanottaisiin yhtäkkiä ettei sulla olisi elämää jäljellä kuin vuosi; kuinka sen vuoden eläisit? Aika radikaali kysymys, mutta tämä kysymys saa ihmismielen heräämään. Ihmisillä on tapana (itselläni ainakin) meinata tehdä kaikkea. ”Haluaisin sitä ja tätä”…”Sitten kun…”. Kokoajan me siirrämme toteuttamisvaihetta haaveillemme. Jollakin se voi olla uuden harrastuksen aloittaminen. Se voi olla painonpudotus tai tupakanpolton lopettaminen. Me siirrämme aloituspäivää, koska inhoamme muutoksia elämässämme. Olisi niin kotoista mennä samaa rataa, mutta tiedämme silti ne vaikutukset oloomme. Eihän se hääppöistä ole jos elämä tuntuu siltä että se ei ole sitä mitä haluaisi sen olevan.

Joskus omasta mielestäni viikot menevät liian ohi ja herään aina siihen hetkeen. Tavoitteenani on oppia nauttimaan elämän pienistä iloista ja hetkistä. Ei ole järkeä aina odottaa jotain vaan olla just tässä; onnellisena tai sitten vaikka välillä surullisena. Tuntea kaikki tunteet ja elää. En halua ikinä paatua enkä jäädä makaamaan. Tapanani on etsiä asioista valoisia puolia. Jokaisella tapahtumalla on jokin tarkoitus vaikka joskus sitä on vaikeaa ymmärtää. Sen voi tajuta jälkeenpäin vasta, aikojen päästä.

Itselle tärkeintä maailmassa on oma perhe ja koti. Miksi silti aivan liian vähän näen vaivaa yllättääkseni rakkaitani? Haluaisin pitää heistä parempaa huolta ja viettää enemmän aikaa. Hyvä idea on toteuttaa yhteinen ”hanke” oman rakkaan kanssa. Vuorokuukausittain on toisen vuoro viedä toinen treffeille. Ja ne treffit saa olla mielikuvituksellisia. Varasimme unelmiemme häämatkan Meksikoon jokin aika sitten. Se on yksi hienoimpia juttuja lähitulevaisuudessa. Uskon että reissu jää ikimuistoiseksi, niin kun jäi häätkin..<3

Yhteiset ruokatapaamiset perheiden kanssa on myös kivoja. Itse nautin siitä kun saa laittaa porukalle ruokaa ja jutella niitä näitä siinä samalla. Sitä tapahtuu liian vähän, niin perheen kuin ystävienkin kanssa.

tanssi

Mä haluaisin joskus kokeilla tehdä jotain hullua. Mennä vaikka sinne köysiradalle, kokeilla paraseilausta, vaikka pelkään sitä, tai ruhjoa jalat burpeissa kivilattiaa vasten Crossfitissa (ei nyt kovin extremea mutta silti on, mulle.:D). Huomasin että sellainen jota ei ennen ole kokenut (olen ollut aina tosi varovainen ja pelännyt ruhjeita), tuntuikin aika elämältä kun sen koki. Olen aina jännittänyt hurjia juttuja, tuntuu että jo keinuminen ottaa mahanpohjasta. Haluan uskaltaa elämässä. Olla edes pikkuisen ”hurjapää” oman mittakaavani mukaan.:D Muutenkin haluan myös olla oman tieni kulkija ja uskoa itseeni. Ei mietittäisi liikaa sitä mitä muut ajattelevat.

Haluaisin myös oppia tanssimaan. Niin rakastuin lattareihin, kun häätanssinamme oli rumba. Olen aina fiiliksissä kun kuulen rumbaan sopivaa rytmiä missä vain ja haen askeleita. Ajattelin nyt lieventää kuumettani jollakin tanssillisella ryhmäliikuntatunnilla ja vielä ehkä joskus mennä sinne tanssikurssille jos aika riittää.

Työ on aika merkityksellinen asia elämässä. Se vie ison loven päivästä. Siksi työn pitäisi olla itselle mieluista. Sen ei saisi olla pakkopullaa vaan sinne pitäisi aina mennä suht hyvillä mielin. Jokaisella meistä on huonoja päiviä, mutta huonoista päivistä ei pitäisi tulla vakio. Silloin on jokin vialla. Työyhteisöllä on myös jättisuuri merkitys. Että sulla on hyvä olla työkavereiden kanssa ja voit olla oma itsesi ja sut hyväksytään.

Fressin Wellnes -valmennusessa laitoin asioita elämässäni tärkeysjärjestykseen. Mikä on sinun tärkeysjärjestyksesi jos vaihtoehtona ovat:

  • Ihmissuhteet
  • Uni & Palautuminen
  • Oma aika & itsensä kehittäminen
  • Talous
  • Vapaa-aika
  • Hyvinvointi (sisältää esim. treenin ja ruokavalion sekä kehonhuollon)

Näitä kannattaa oikeasti pohtia ja laittaa tärkeysjärjestykseen. Wellmo on sovellus jota käytän (tai opettelen käyttämään) työkaluna valmennuksessa. Sen kautta pystyn tsekkaamaan mm. päivän stressitason, unen määrän, treenin ja vaikkapa painon kehittymisen.

Sitten ne arvot. Oletko miettinyt omia arvojasi? Mitä ne olisi? Itselleni tärkeiksi arvoiksi koin ainakin perheen ja kodin, luottamuksen elämässä, terveyden ja uuden kokemisen. Onhan niitä muitakin, mutta tässä tärkeimpiä. Haluaisitteko näin perjantaipäivän kunniaksi jakaa täällä omia arvojanne ja elämän kehityskohteita?

Mistä elämässäsi olet kiitollinen? Kerro rakkaillesi sanoin ja teoin kuinka paljon välität. Jos oma aika on tärkeää, hanki sitä. Osaa olla myös terveen itsekäs. Opettele löytämään elämästäsi niitä kohtia joissa haluat muutosta. SINÄ olet avain siihen muutokseen. Joten tee asialle jotain. Minäkin yritän parhaimmillaan tehdä.

Leave a Comment: