Miksi jotkut asiat eivät kehity: Case tulostinmusteet

En oo ollut elossa kuin vasta noin 30 vuotta, mutta silti tuntuu että ajat nuoruudessa ja nykyään oli täysin erilaiset. Muistan kun lapsena piti kavereita yleensä hakea ovikelloa soittamalla, ja puhelimella kun soitti niin yleensä vastasi aina joku muu kuin just se jota tavoitteli, ja sitten piti pyytää tätä puhelimeen vastannutta hakemaan eka se mun kaveri puhelimeen.

Nykyään on ihan eri tavalla nää kaikki jutut, eikä tää rajoitu todellakaan vain tähän puhelin juttuihin. Sama on monessa muussakin asiassa, mutta eräs asia on musta vieläkin sellainen, että aivan samat ongelmat vaivaa kuin jo nuorena. Nimittäin tulostimien ja niiden musteiden kanssa.

Miksi nää musteet ei kehity?

musteet

Jouduin viime viikolla hankkimaan uuden kasetin tulostimeen , ja ihmettelin hieman miten se voi vieläkin olla noin vaikeaa ja ikävää. Tuntuu että samalla kun kaikki muu ympäristössä ja yhteiskunnassa on melkeinpä jatkanut kehitystä eteenpäin, niin noi tulostimet on ihan samanlaisia ongelmapesiä kuin ne oli jo joskus 90-luvulla.

Sitä en ymmärrä yhtään, miksei voida tehdä jotakin yleistä mustestandardia, joka kelpaisi kaikkiin tulostimiin. Toi on ihan naurettavaa, että pitää ostaa erikseen joka tulostinmallille suunnilleen se yksi toimiva tulostinmustekasetti. Mikään muu ei toimi yhtään. Sehän tuo kauheesti turhaa menoa ja juttua, kun pitää tehdä jotakin pari sataa erilaista mustetta, vaikka tavallaan voisi ihan hyvin tehdä vaan yhtä, joka sitten sopisi jokaisessa printterissä. Missä muussa asiassa tää homma tehdään nykyään niin tyhmästi?

Tää homma on tosi vaikee asiakkaalla, ja sitten myös kauppiailla, kun pitää varata tilaa paljon musteille, jotka saisi niin paljon pienempäänkin tilaan jos valmistajat vaan olisi yhteistyössä vähänkään paremmin. Tää on niin tällänen vanhanajan systeemi, että jokainen tulostin valmistaja tekee hommat omalla tavallaan, ja keskenään ei sovita tai edes varmaan puhuta oikein yhtään. En tiedä onko tää joku Japanilainen tapa tehdä asioita, mutta oudolta tää kyllä tuntuu näin suomalaisesta.

Tulostimet sucks!

Tän takia myös toi tulostaminen on niin ankeaa, kun noi tulostimet on vielä niin vikaherkkiä. Tuntuu että jos miettii mikä laite eniten hajoaa, niin se on just toi printteri, varsinkin kun vertaa siihen, kuinka vähän sitä tulee käytettyä. Onneksi kyllä. Tosin oon kuullut että monesti noi kalliit toimistolla käytettävät koneet olisi aika hyvin käyttöä kestäviä, mutta nää koti tulostimet sitten aika roskaa. Eikö sitä ollut jokin paljastuskin aikoinaan, että nää printterit oli tehty siten, että ne just hajoaisi tietyn ajan päästä, jotta asiaskas ostaisi uuden.

No tän takia inhoan sitten printtausta, ja luenkin kaiken mielummin näytöltä jos vaan mahdollista. Enkä varmaan oo ainoa, joka juoksee karkuun printtereiltä mielummin kuin menee niiden luokse, just näiden tekijöiden takia.

Onko teillä millaisia kokemuksia printtereistä? Esim. joitain toimivia malleja, tai sitten ihan kauhutarinoita. Pankaa kommentteja alle jos jotain tulee mieleen. Haluan ehdottomasti kuulla, oonko ainoa näin tulostinvastainen Suomessa.

Leave a Comment: