Lupaukset vuodelle 2017

Sokeriton tammikuu, herkuton 2017 vaiko viinaton vuosi? 100 päivää ilman alkoholia onkin tainnut mediasta jo tulla kaikille tutuksi.

Tekikö joku teistä lupauksen vuodelle 2017 koskien nautintoaineita?

uuden vuoden lupaukset

Henkilökohtaisesti vannon (tai ainakin ennen vannoin) kaikkien lupauksien nimeen, etenkin jos ne on kuulutettu ääneen kovaa ja korkealta. Itselläni ne toimivat, ainakin jonkin aikaa. Ehkä juurikin sen kuuluisan ympäristön paineen vuoksi. Jos on kertonut kaikille tekevänsä tätä tai tuota, eihän sitä nyt vain voi myöntää epäonnistuneensa! Ympäristölle raportointi on tietenkin tärkeää projektin edetessä ja kuvia otetaan ainoastaan ja vain päätöstä tukevista vaihtoehdoista, statuspäivitysetkin ovat kutakuinkin luokkaa ”AH KUN TÄMÄ PROTEIINIPIRTELÖ ON NIIN HYVÄÄ!!!!!”Vaikka todellisuudessa ketään ei kiinnosta, pitää heille kuitenkin todistaa että minullapa vasta on tätäsuomalaista sisua ja MINÄ KYLLÄ PYSYN sanojeni takana.Mutta toimiiko tälläisessa tilanteessa kuitenkaan itseään vai juurikin näitä toisia henkilöitä varten, joille niin kovasti haluaa todistaa pystyvänsä?Olen aika paljon kelannut tätä viime aikoina. Etenkin sen jälkeen, kun näin kuvan jossa luki

”work hard in silence, let success make the noise”

eli huonosti suomennettuna ”tee kovaa työtä hiljaisuudessa, anna menestyksen olla äänesi”Kuka viisas näin on sanonutkaan, iski se täysin ajatuksiini.Siksipä olen tammikuun alusta pitänyt täysin omana tietonani, että olen ollut ilman sokeria ja noudattanut hyvin tarkkaa ruokavaliota (yhtä drinkkiäJa kebabia lukuunottamatta). Yhtään ruokakuvaa ei ole tältä ajalta sillä uskon, että ketään ei kiinnosta se että syön lounaaksi kuivan näköistä kanaa ja vihanneksia. Kyllä suurinosa taitaa jo niin sanotun fitnessruokavalion ulkonäön tietää?

:D

Ehkä jopa maunkin.Olen muutamaankin otteeseen julistanut blogissamme aloittavani jonkun ”tiukennuskuurin” tai muun sellaisen. Heti alkuun on ollut vähän vaikeeta, mutta hammasta purren täytynyt puristaa loppuun asti veren maku suussa, ettei tarvitsisi myöntää kelleen olevansa epäonnistunut luuseri. Nyt kun tein päätöksen itseäni varten, se on pitänyt äärettömän hyvin.Päätös pitää siis tehdä itseään varten. Ei toisia varten.

”Olet sitä mitä teet paljon”

Siksipä haluan kumota kaikki huuhaa puheen siitä, että omat tavoitteet pitäisi kuuluttaa koko universumille, tai ainakin läheisille, ääneen. Ihan höpönlöpön puhetta! Jos jotain todella haluaa, se täytyy tehdä itseään varten. Ei muita varten, eikä toisten hyväksymistä hakien. ITSEÄÄN VARTEN. Ja mielestäni se silloin tarkoittaa, että päätös on niin vahva omassa pääkopassa ettei muiden toisenlainen käytös, oli se sitten ruokavalio, tupakointi tai alkoholin kulutus, vaikuta tehtyyn päätökseen ja sitä ei myöskään tarvitse joka tuutista toitottaa.Eikö olisikin ihanampaa jos olet kovalla työllä lopettanut tupakoinnin kaikessa salassa ja vuoden päästä törmäät kadulla vanhaan tuttuusi joka kehuu ihosi kirkastuneen? Kuin se, että kerrot kaikille lopettavasi tupakoinnin… Ja teet tämän lupauksen aina puolivuosittain?

;)

Miettimisen arvoista ainakin!

Leave a Comment: